Испанският Билбао победи Будучност с 68:66 в Подгорица в мач от турнира Еврокъп. По този начин баските помогнаха на нашия Лукойл Академик и запазиха шансовете му за класиране в следващата фаза. Шампионите ще имат възможност сам да решат съдбата си в последния мач от груповата фаза.

Черногорците вече са с 3 победи и 2 загуби, и при успех на ЛукОйл Академик срещу тях след седмица с повече от 3 точки, то българският шампион ще продължи напред в турнира като втори в групата. Сблъсъкът ЛукОйл Академик - Будучност е на 12 декември в зала "Универсиада" в София. Испанците пък печелят безапелационно първото място в група В.

Двубоят в Подгорица бе повече от инфарктен, като Билбао се измъкна в последните секунди. Българинът в състава на Будучност Павлин Иванов, който е капитан на младежкия ни национален тим, игра 8 минути, за които вкара 5 точки и направи 1 борба.
За Билбао най-резултатен бе Ламонт Хамилтън с 14 точки, като именно той вкара кош и фаул в самия край на мача, за да донесе победата на тима си, след като Будучност водеше с 66:65 точки, след два точни наказателни удара на Страхиня Милошевич. Най-добър от домакините беше Чедомир Витковац – 15 точки и 8 борби.