Бившият баскетболист на Балкан (Ботевград) Ноа Далман е пред сигурен трансфер в румънския Динамо (Букурещ), научи БЛИЦ. Американецът вече е договорил всичко около трансфера си, остава да бъде подписан договорът. Както е известно, от няколко дни начело на румънския тим е треньорът Александър Тодоров. Именно той доведе Далман преди време в Балкан и крилото бързо се превърна в основен играч и любимец на публиката. Сега Ацо отново ще разчита на Далман.

Капитанът на вицешампиона Павел Маринов също е на крачка от трансфер в Динамо (Букурещ). Той е вторият състезател, който Тодоров ще вземе при себе си, след като са работили заедно в Балкан. Няма да бъде изненада, ако още познати имена на българската публика заиграят под ръководството на македонския специалист в северната ни съседка. Засега обаче повече играчи от тима, който стана сребърен медалист през миналия сезон, няма да последват Ацо Тодоров в Румъния. Припомняме, че положението в Балкан все още не е ясно - изпълнителният директор и един от спонсори на клуба Цветан Луканов, все още не е обявил дали ще остане и през следващия сезон.

Любопитното е, че Ноа Далман заедно с Павел Маринов и Александър Тодоров бяха заедно на летен камп, който американецът организира в родината си. Тримата заедно с Велислав Гълъбов обучаваха почти стотина дечица отвъд Океана.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ