Отборът на Рилски спортист успя да си осигури още едно ново попълнение преди новия сезон в Националната Баскетболна лига. Това е бившият национален състезател Георги Давидов, който подписа договор за една година със "скиорите", информира rilskibasket.com.

Бившият капитан на ЦСКА, който е играл у нас и в Лукойл Академик, се завръща в България след една година в чужбина. Миналия сезон той започна в Андрезийо Бутеон в четвърта френска дивизия, а след това се премести в Лозана Баскет в елитната швейцарска лига. За 6 мача той записа средни показатели от 8.3 точки и 4.7 борби. През миналата година Давидов успя да осъди бившия си клуб ЦСКА откъдето му дължаха няколко заплати. Играчът заведе дело, което бе спечелено.

Иначе Давидов е три пъти шампион на България с отбора на Лукойл Академик. Сега той ще опита да помогне с опита си на отбора на Рилски спортист да отстои позициите, които завоюва през миналия сезон.

Самоковци вече водят сериозна подготовка от началото на месеца. Давидов е петото ново попълнение след Симеон Найденов, Дейвид Бърджис, Сърджан Живкович и Перица Митич. Първата контролна среща на отбора ще е срещу националите на България на 3 септември, точно преди отпътуването на момчетата на Пини Гершон за Полша. /БЛИЦ