Бившият капитан на ЦСКА Крум Дойчинов е на проби в гръцкия Арис. Един от най-талантливите ни високи играчи е в Солун от понеделник. Той ще остане до утре на подготовка в клуба, след което ще се завърне в София и ще чака положителна развръзка от преговорите между мениджърската му агенция - "Интерперформансис" и ръководството на "жълто-черните". Ако се стигне до подписване на договор, то той ще е за период от 4-5 години.

206-сантиметровият Дойчинов разтрогна с ЦСКА, благодарение на съдействието на превърналия се в любимец на ощетените от работодателите си футболисти и баскетболисти у нас - Петър Величков. Юристът спечели делата на бившите лидери на "армейците" Георги Давидов и Людмил Хаджисотиров, които първи пратиха лъжливия президент Георгиос Стерянопулос в съда. След тях до услугите на бащата на някогашния нападател на футболния ЦСКА и Локомотив (София) - Бойко Величков опря още цял отбор народ. Сред тях бяха младоците от селекцията на "червените" Живко Стоянов, Сергей Цветков, както впоследствие и Дойчинов.

Този сезон в НБЛ Дойчинов-младши участва в 13 мача за червените в НБЛ и във всички бе титуляр, пише Sportline.bg. Записа средно по 14,9 т., 8,8 борби и 2,3 чадъра за 35 мин. престой на терена. Заради неизпълнение на задълженията от страна на Стерянопулос и системното му обещаване, но неплащане на заплати, Крум се превърна в свободен агент, а агенцията му започна да се озърта за подходящо място, където да го пласира. С пробите в Арис пък "Интерперформансис" дава сигнал, че ще търси трансфер за младока първо зад граница и едва след това ще преговаря с български клубове.

24-годишният дългуч е син на легендата на държавния тим Христо Дойчинов-Пантерата, който играе в последната поява на България на олимпийски игри - през 1968 г. в Мексико. Там нашите остават 10-и. Дойчинов-старши има зад гърба си и пет поредни участия на европейски първенства: Белград`75 (5 място), Барселона`73 (6), Есен`71 (6), Неапол`69 (7) и Хелзинки`67 (4). Засега Крум продължава да чака първата си повиквателна. Сестра му Агнеса пък носеше на гърба си женския Миньор Перник, който бе възроден миналото лято. Тя е поредното доказателство, че в спорта няма млади и стари, а такива, които ги бива и това не зависи от възрастта (б.а. Агнеса е родена е на 22 февруари 1973 г.).

Позициите на представителя на фирмата на Лучано Капикьони и мениджър на таланта - Георгиос Патапатиу в Арис, са много сериозни. Агентът е в отлични отношения с генералния мениджър на солунчани Янис Дамианидис, който пък бе в основата на преминаването при жълто-черните на Димитър Ангелов. През сезон 2002/2003 националът защитава цветовете на гръцкия гранд и редом до звезди като американците Райън Стак и Уили Соломон вдигна купата на ФИБА и тази на южната ни съседка.

Миналото лято пред договор с Арис бе друг българин, отново сред сочените за най-талантливи наши високи момчета - Николай Върбанов. Сделката обаче не стана, тъй като центърът не бе удовлетворен от личните му условия. След това Върбанов отказа и на тим от Виена, завърна се в Левски за почти никакви пари, а през януари избра Лукойл Академик, където все още стои предимно резерва. /БЛИЦ