Бившият спонсор на баскетболния Черно море Асен Христов ще помага за финансирането на отбора. Бизнесменът се оттегли в края на миналия сезон, недоволен от отношението към отбора.

Христов ще спонсорира тима, който се представя успешно в НБЛ, макар че разчита предимно на млади състезатели.

От Черно море изпратиха отворено писмо до медиите, за да благодарят на Асен Христов за новата помощ, която оказва на клуба, макар че тя е временна, и няма да реши проблемите в дългосрочен план.

Той се оттегли след скандалната загуба от Рилски спортист (101:102) в решителен трети четвъртфинален плейоф от първенството.

„Отворено писмо до г-н Асен Христов – председател на борда на директорите на „Еврохолд България”

БЛАГОДАРИМ ТИ Г-Н ХРИСТОВ

След оттеглянето на г-н Асен Христов като генерален спонсор, БК „Черно море” изпадна в тежко финансово състояние. Независимо големите усилия на ръководството на клуба за намиране на нов спонсор, или няколко по-малки спонсори, проблемът не е решен. Клубът в момента съществува благодарение на разбирането и търпението на треньори и състезатели за трудното финансово състояние, както и на заемите, които ни дават милостиви любители на баскетбола, за да осъществяваме дейността си. Разбира се и на вярата, че все пак ще се намерят бизнесмени с желание да спасят варненския баскетбол от закриване.

В този безкрайно тежък момент отново г-н Христов се отзова на молбата на ръководството за финансова помощ независимо, че юридически няма нищо общо с клуба. И независимо, че не е варненец. Със средствата, които той осигури, ще можем да покрием част от задълженията, които имаме към юридически и физически лица.

Безкрайна благодарност, г-н Христов!

От ръководството и любителите на баскетбола във Варна“