Бившият треньор на Левски Мануел Марков е новият наставник на женския баскетболен Монтана 2003. 40-годишният специалист наследява на поста националния селекционер за жени Стефан Михайлов.

В момента Мъни Марков е изпълнителен директор на БУБА Баскетбол. Той има треньорски опит и в мъжкия ни баскетбол. Преди пет години беше начело на Левски. Марков ще започне работа в Монтана след 8 юни, тъй като преди това е ангажиран с настоящия си тим.

Марков, който е бивш селекционер на националния отбор за юноши до 18 години, получи сериозни задачи за работата си в Монтана.

„Целите ни остават същите както и досега – първо място в шампионата, Купата на България и финал в Адриатическата лига“, каза кметът на града Златко Живков.

„Реших да приема това предизвикателство, защото целите и историята на тима, амбициите на града, на кмета г-н Живков са винаги високи. Това е марката на града. Амбициран съм да работя усилено и съм сигурен, че заедно можем да постигнем доста неща. Има доста перспективни момичета в по-малките гарнитури на Монтана. Това е предпоставка за един дълъг и успешен проект. Професионализмът, който виждам тук, беше една от причините, които ме накараха да приема. Аз не се плаша от високи цели, винаги съм се борил за тях. Няма място за отстъпление. Искам да изградим отбор, който да показва красив баскетбол и да доставя радост на зрителите", заяви Марков.