ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият играч от НБА Терънс Уилямс беше осъден на 10 години затвор за ръководене на измамна схема за източване на здравноосигурителния план на Лигата с повече от 5 милиона долара.

Уилямс, 11-и избор в драфта на НБА през 2009 година, научи присъдата си в четвъртък вечер от съдия Валери Капрони в Манхатън. През миналата година той се призна за виновен в заговор, утежняваща кражба на самоличност, и ръководство на група, която е отправяла фалшиви искове за медицински и стоматологични разходи.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Бившият баскетболист на Ню Джърси Нетс, Хюстън Рокетс, Сакраменто Кингс и Бостън Селтикс, беше един от над 20 обвиняеми, сред които и други бивши играчи от НБА като Себастиан Телфеър, Дариъс Майлс и Глен Дейвис. Прокурорите заявиха, че Терънс Уилямс е организирал схемата и е спечелил най-малко 300 хиляди долара подкупи от останалите.

Телфеър и Майлс също се признаха за виновни и очакват присъдите си, а Дейвис пледира, че е невинен.

36-годишният Терънс Уилямс се надяваше на присъда под четири години. Той разказа, че детството му е белязано от бедност, наркомания, злоупотреби, отсъствие на родители и нестабилност. И двамата му родители са попаднали в затвора, когато е бил малък, а баща му е бил убит, когато Уилямс е бил на шест години. Уилямс също така каза, че контузия по време на баскетболната му кариера го е довела до пристрастяване към опиоидите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!