Българският баскетболен национал Александър Везенков направи силна последна четвърт за победата на Олимпиакос с 89:72 над Байерн м мач от Евролигата.

Успехът бе осми за гръцкия гранд в турнира, а Везенков бе ключът към него. Той завърши с рекордните за кариерата си в Евролигата 20 точки, при това само за 17 минути. Той добави и пет борби в актива си и беше определен за най-добър играч в мача.

До почивката Везенков игра 6 минути и имаше 2 точки и 4 борби в актива си, но истинското избухване дойде в последния период. В него българският национал наниза 5 тройки и реализира общо 18 точки - повече от половината актив на Олимпиакос.

Именно в тази финална четвърт (35:19) домакините решиха нещата, след като преди това мачът мина през няколко обрата и Байерн водеше в дълги периоди.

"Играхме добра защита. Вкарахме много, в сравнение с първия мач с Байерн. Когато така ограничиш съперника, е по-лесно. Още обаче сме далеч от Топ 8, затова трябва да работим доста. Не можем да сме задоволени от резултата," заяви Везенков.