Бившият младежки национал на България Алекс Уандие подписа договор за два сезона с Манчестър Джайънтс - отбор от елитното първенство на Великобритания. За последно 23-годишният баскетболист игра в Италия за Агрополи, където записа средно по 20 точки на мач в серия "С", пише BGbasket. Той записа и по 7 борби на мач, на позицията крило.

Алекс е син на добре познатия у нас бивш баскетболист на Левски Юм Уандие.

За последно в България преминалият в Манчестър талант игра за Левски в НБЛ и Адриатическа лига и Видабаскет в "А" група, след което беше в САЩ за две години в колежа Куеста. След това изкара два сезона в италианската серия "С".

Новият треньор на Уандие - Дани Бърн, каза за привличането му: „Имали сме добри попадения с европейски играчи в миналото и търсихме подходящия човек из целия континент. Алекс беше първи в списъка ни и мисля, че е готов да играе директно в Британската баскетболна лига. Той е голям, бърз и много повратлив в нападение, може да бележи на висока скорост. Той е левичар, който може да бележи както от разстояние, така и под коша, и ни дава много възможности в нападение. Макар само на 23 години, има много опит от три държави, играейки на различни нива. По-зрял е за годините, които е играл, и се надявам да намери мястото си в Манчестър.“