Българският национален отбор по баскетбол ще участва на силен приятелски турнир във Флоренция през лятото, твърдят македонските медии. Надпреварата, в която ще участват Италия, Македония и Полша, е планирана за периода от 16 до 18 юли. Турнирът ще е част от подготовката на отборите за квалификациите за Евро 2011 през август.

Любопитното е, че България и Полша са в една и съща група в пресявките – група “С”, а играят приятелски срещи помежду си вече няколко години поред. С Италия българите играха по време на предишния евроквалификационен цикъл.

Новината за турнира разкри новият спортен директор на македонския национален отбор – Върбица Стефанов. Доскорошната звезда на тима бързо влиза в час и обясни, че в момента се очаква потвърждение за датите на турнира и конкретните срещи, които ще се играят там. „Ние ще изпратим положителен отговор на поканата на италианците,” каза Стефанов пред „Македонски спорт”. „Освен домакина Италия, във Флоренция ще бъдат още две селекции, които играха на Евро 2009 – Полша, и източните ни съседи от България.”

Така въпреки че все още няма национален селекционер, България вече явно има предложения за реномирани контролни мачове./БЛИЦ