Мъжкият национален отбор на България постигна първата си победа в подготовката. Това се случи още в дебютната контрола, като нашите надиграха Казахстан със 78:59 в австрийския град Оберварт. Това бе първа проверка за националите, които отлетяха по-рано днес, а в сряда срещат австрийците.

Първата част на двубоя бе по-равностойна и бе спечелена от българите с 21-19. През втората нашите се справиха доста по-добре и със силна защита се откъснаха. Българите допуснаха едва 8 точки в коша си и на почивката бяха напред с 11, 38-27.

След паузата нашите национали продължиха да имат преднина и тя вече стана и двуцифрена. След 30 минути българите водеха с 59-46, а до края на мача увеличиха разликата и до 19 точки.

Деян Иванов бе най-резултатен за победата с 24 точки. Брат му Калоян се отчете с 13, а Веселин Веселинов добави 11 точки.

"Доволен съм. Срещнахме отбор, който играе агресивна защита и твърдо. Те започнаха амбициозно, но ние успяхме да им отговорим, като са с 15 дни по-напред от нас с подготовката, тъй като имат мачове по-рано. Имат добър италиански треньор и силен американски гард. С хода на мача класата си каза своето и даде резултат. Имахме добра успеваемост от тройката, като отбелязахме 11 пъти оттам, а направихме и добри неща в защита. Всички 13 състезатели влязоха в игра. Стараем се, имаме доста пропуски, но съм доволен, че след пътуване и срещу един такъв агресивен отбор успяхме да се представим добре" коментира за BGbasket.com от Австрия старши треньорът на националния отбор Тити Папазов.