България ще изиграе две контроли с Черна гора. Проверките ще се проведат на 27 и 28 юли във Варна. Това ще бъдат заключителните мачове на баскетболистите ни преди старта на европейските квалификации за шампионата в Украйна през 2015-а. Както е известно, трикольорите са в една група с Румъния и Исландия, като само победителят в нея продължава в следващата фаза, пише “Тема Спорт”.

Общо контролите, които съставът на Константин Папазов ще изиграе, са предвидени да са 7. Преди срещите с Черна гора, която ще играе на Евробаскет 2013, имаме две гостувания на Словакия на 16 и 17 юли и турнир в Австрия на 19, 20 и 21-и, като съперниците там все още не са потвърдени. Има вероятност за още една проверка срещу Атлети в действие, която ще се състои между 10 и 15 юли в София.

Освен това стана ясно, че в щаба на Папазов ще влязат нови имена. Освен сигурният помощник на Тити в лицето на Тони Дечев, като втори такъв се очертава дясната ръка на Сашо Везенков в Лукойл Академик – Мирослав Ралчев.

Самият Везенков също ще бъде част от хората около треньора на “Левски”. Той няма да има пост, но ще помага както в тренировките, така и в организационен план.