ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Националният отбор на България повали Исландия след драма в края, печелейки последния си домакински мач от първата фаза на световните квалификации с 88:86. Срещата се игра на "Арена Ботевград".

"Лъвовете" взеха ранна преднина от 6 точки в първата част, след което обаче Исландия отговори подобаващо, стигайки до 6:5. До края на частта всичко бе равностойно на паркета и така се стигна до минимална преднина за България - 22:21.

Втората част също бе доста равностойна и разликата не достигаше повече от 4 точки. Така в крайна сметка се стигна до минимална преднина от 1 точка за Исландия - 24:23.

В началото на третата част България стигна до серия от 10:2, но Исландия отговори подобаващо, правейки 9 поредни точки. До края "ледените" продължиха да играят по-добре и логично взеха частта с 25:20.

В последната четвърт България пое инициативата и успя да се върне в мача. След 72:72 "лъвовете" бяха по-добрият отбор и не позволиха на Исландия да поведе повече в резултата.

В края на мача имаше лека драма и два изпуснати фаула на голямата ни звезда Александър Везенков, но за щастие всичко приключи благополучно и с победа за България с 88:86.

Така и при поражение в Чехия в последния си двубой, който е на 2 юли, оставаме с всички шансове да заемем третата позиция в група "F". При въртележка с различни резултати България може да финишира и втора в подреждането. Първите три отбора в групата продължават напред.

БЪЛГАРИЯ - ИСЛАНДИЯ 88:86 (22:21, 23:24, 20:25, 23:18)

БЪЛГАРИЯ: Станимир Маринов, Златин Георгиев, Христо Захариев, Александър Везенков, Джейсън Уошбърн

ИСЛАНДИЯ: Хаукур Палсон, Аксел Вихялмсон, Мартин Хермансон, Кристофер Акокс, Тригви Хлинасон