ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Националният отбор на България по баскетбол излиза срещу Естония в първа финална среща от предварителната квалификация за ЕвроБаскет 2015. Двубоят започва в 19:30 часа в зала "Универсиада" и ще бъде предаван по ТВ7.

Възпитаниците на Тити Папазов могат да направят голяма крачка към класиране на финалите на Стария континент след две години, ако успеят да повторят убедителната победа от домакинството срещу Швейцария с 21 точки или просто спечелят с възможно по-голяма разлика, с оглед тежкото гостуване в Талин на 1 септември.

В мачовете до момента Бранко Миркович се наложи като лидер на България, дейно подпомаган от близнаците Иванови. Иван Лилов е приятната изненада в състава и постига по 10.8 точки, 4.2 борби и 2.7 асистенции, а внимание заслужават Веселин Веселинов и Александър Янев. Ако Чавдар Костов и Божидар Аврамов покажат по-добра игра от изминалите двубои, то нашите би трябвало да стигнат до солидна преднина преди реванша.

Основна заплаха за България ще бъде Янар Талц, а Грегор Арбет, Райн Вейдеман и Рейнар Халик. Те ще бъдат дейно подпомагани Кристиян Кангур.

За да стигнат до тази фаза на елиминациите българите спечелиха предварителната си група, където бяха в компанията на Румъния и Исландия, а в полуфиналите на два пъти победиха с разлика тима на Швейцария.

Естония от своя страна се измъкнаха от група с Холандия и Португалия, а на полуфиналите елиминираха Беларус след загуба като гост със 70:76 и категоричен успех у дома в Талин 79:61. Естонците разчитат много на домакинските си мачове, на които се събират по 6000 души и атмосферата е неприятна за всеки гостуващ тим.

България - Естония
Първа полуфинална среща за ЕвроБаскет 2015
19:30 часа, зала "Универсиада"
Пряко по
ТВ7

Вероятни състави:
България: Бранко Миркович, Иван Лилов, Чавдар Костов, Деян Иванов, Калоян Иванов
Естония: Сок, Дорбек, Арбет, Талц, Кангур