Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с генералния секретар на ФИБА Европа Нар Занолин преди бенефиса на Георги Младенов в „Армеец Арена” София. Двамата обсъдиха възможността съоръжението да приеме домакинство на голямо първенство по баскетбол.

“Домакините на европейските първенства за мъже и жени през 2013 и 2015 вече са определени. Ако имате желание, може да кандидатствате за 2017 година. За да имате по-големи шансове, може да го направите заедно с Румъния. За 2012 година са известни и домакините на шампионатите за младежи и девойки до 18 и 20 години. Всички останали шампионати са свободни. Изберете си първенство и ви го давам, защото виждам, че тази нова зала е едно прекрасно съоръжение”, заяви Занолин.

От Българската федерация по баскетбол обявиха, че ще кандидатстват за домакинство догодина. Вариантите са европейските до 16 години за момичета в дивизия “В” или до 20 години за младежи в дивизия “В”. На срещата с шефа от ФИБА Европа присъстваха още заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и генералният секретар на централата Елеонора Рангелова./БЛИЦ