България записа втора поредна загуба на турнира European Basketball Tour 2012, който се провежда в зала “Арена Армеец”. Гостите водеха в резултата почти през цялото време и съвсем логично се поздравиха с успеха. Така след втория ден на турнира нашите са с две загуби, след като вчера отстъпиха на Турция с 65:70.

За двубоя с поляците треньорът Росен Барчовски направи една промяна в стартовия състав. На мястото на Иван Лилов започна капитанът на тима Филип Виденов. Това обаче не доведе до нужния ефект и в края на първата част нашите отстъпваха с 16:19 точки.

Във втората четвърт Полша продължи да увеличава аванса си и се оттегли на почивката с преднина от 9 точки – 30:39. Стартът на второто също не бе особено добър за България. В първите две минути и половина на третата четвърт Полша реализира 10 точки срещу едва 3 за България и поведе със 16 точки разлика – 33:49. В края на третата четвърт обаче възпитаниците на Росен Барчовски стопиха аванса на съперника до 53:57.

В последната четвърт България дори успя да поведе с 58:57 след тройка и забивка на Христо Николов. Гостите обаче се активизираха, отново овладяха играта и в крайна сметка стигнаха до убедителното 69:75.