Националният ни отбор по баскетбол за младежи до 20 години ще играе с Русия, Франция, Полша и Израел в Група "А" на Евро 2014. Както е известно, те единствени ще представят страната в дивизия "А" от всички подрастващи гарнитури.

Евробаскет 2014 ще се проведе на остров Крит от 8 до 20 юли. Българите са в Група "D" на шампионата. В "А" попаднаха домакинът Гърция, Унгария, Латвия, Литва и Великобритания. Група "В" събра Швеция, Словения, Испания, Германия и Сърбия, а Група "С" - Черна гора, Турция, Италия, Чехия и Хърватия.

Националният отбор за юноши до 18-годишна възраст ще спори с още пет тима за излизане от групите на европейското първенство, дивизия "Б", следващото лято. Българите са едно с Ирландия, Португалия, Украйна, Дания и Шотландия в група "А".

Както е известно, турнирът ще бъде от 24 юли до 3 август в Донецк (Украйна). В тази фаза ще участват 22 тима, разделени на две групи по 6 и две групи по 5 отбора.

Формацията ни за юноши до 16 години ще играе в дивизия "В" от 20 до 30 август следващата година в Струмица (Македония). Съперници на българите в Група "C" са Унгария, Исландия, Чехия и Холандия.

В тази фаза ще участват 22 тима, разделени на две групи по 6 и две групи по 5 отбора. По-късно днес ще бъде изтеглен жребия за вторите квалификации за Евро 2015 за жени с участието на националния отбор на България.