Националният отбор на България по баскетбол за момичета до 14 години завърши с победа участието си на силния турнир Словения Бол. В последния си мач от надпреварата, който бе и директен дуел за шестата позиция, тимът ни надви Украйна със 78:71.

Баскетболистките на Лилия Георгиева и Теодора Петрова изоставаха почти през целия мач, за кратко и с двуцифрена разлика. Момичетата обаче показаха характер, бориха се до последно и с много отборна игра и агресивна защита измъкнаха успеха след продължение.

Украйна започна по-добре мача и след десет минути игра се откъсна с 25:15. Последваха много оспорвани следващи две части, в които българките на няколко пъти се доближаваха само на 3-4 точки, но преди заключителния период изоставаха с 48:55.
 
Те обаче не се отказаха и три минути преди края стигнаха до пълен обрат. Съперникът бързо си върна водачеството, но страхотна тройка на Катрина Бозова 14 секунди преди края прати мача в продължение при 69:69. В добавените минути тимът ни допусна едва 2 точки в своя кош и спечели мача.

Катрина Бозова бе най-резултатна за успеха с 18 точки, Габриела Коцева вкара 12, Деяна Станиславова е с 11, а по 10 добавиха Александра Атанасова и Фатме Кичукова.