Юношите ни до 18 години загубиха изключително драматично от Словения с 81:84 в първата си среща от втората фаза на европейското първенство Дивизия А. Така "лъвчетата" пропуснаха да си осигурят класиране за Топ 8 още днес и ще трябва да гонят победи срещу Хърватия и Русия.

В началото на мача българите първи стигнаха до кош, след точна стрелба на Крис Минков. В последствие Словения натисна, поведе с 2:6. Нашите успяха да изравнят за 10:10, но в крайна сметка първата четвърт завърши 23:24.

В началото на втората четвърт отново Словения имаше превес, но три минути преди полувремето след кош на Александър Везенков нашите обърнаха за 38:36. До края на тази част резултатът вървя кош за кош и нашите се оттеглиха на почивката при 44:42.

В третата четвърт България заигра още по-силно и си осигури 8 точки аванс - 50:42, а след тридесет минути игра на таблото светеше 59:55 в полза на нашите.

Срещата се реши в последната четвърт, през по-голямата част от която българите контролираха случващото се на терена. В един момент България водеше с 9 точки - 70:61 при оставащи шест минути. Оттук нещата не се развиха добре за българчетата, които допуснаха обрат и Словения поведе със 78:80 петдесет и осем секунди преди сирената. Александър Везенков намали на 81:82 с тройка шест секунди преди края, но Матич Ребеч вкара два наказателни удара за крайното 81:84. Крис Минков пропусна да изпрати мача в продължение след като пропусна тройка със сирената.

Александър Везенков реализира 31 точки при загубата на нашите. Николай Стоянов остана с 19 точки, а Крис Минков добави 12.