Мъжкият ни национален тим по баскетбол загуби с 53:77 при визитата си на Франция и след шестата загуба в група „К“ на квалификациите вече няма шансове за класиране на световното първенство в Китай следващата година.

Баскетболистите на Любомир Минчев не успяха да запишат нов подвиг след онзи през септември в Ботевград срещу „петлите“ и паднаха категорично в Лимож. Дебют за националния ни тим записа Цветомир Чернокожев.

Французите се бяха класирали за шампионата на планетата и играха без звездите си, но въпреки това доминираха през цялата среща, като не изоставаха нито веднъж в резултата. Технически проблем в началото на второто полувреме прекъсна срещата за няколко минути.

Христо Захариев бе най-резултатен за българския тим с 13 точки, овладявайки и 7 борби. Станимир Маринов завърши с 11 точки и 5 борби, а Венцислав Петков добави 8 точки.

За Франция Якуба Уатара завърши със 17 точки, Матиас Лесор се отчете с 10.

След успеха си „петлите“ остават лидеру с 9 победи, 1 загуба и 19 точки. България е на пета позиция с 4 успеха, 6 поражения и 14 точки.

В последните си срещи от групата през февруари България приема Русия и гостува на Босна и Херцеговина. За французите предстои визита на Финландия и домакинство срещу Чехия.