Българката в отбора на Вашингтон Стейт Борислава Христова е на крачка от женската НБА. Тя се надява, че тази вечер ще бъде изтеглена в драфта. Според някои анализаторите Христова може да бъде избрана под номер 23, а спортният блог „SB Nation“ прогнозира тя бъде под номер №31 от отбора на Сиатъл.

Българката се е самоизолирала в периода на пандемията, но е намерила начин да се придържа към плана си за тренировки. 

„Времето е вълнуващо. Ако не бъда избрана, ще направя нов опит. Винаги мога да се прибера да играя в Европа, да се развивам и да се върна по-добра, отколкото съм сега“, каза Христова.

„Наистина ситуацията, в която се намираме е предизвикателство за всички, но това не трябва да ни бъде оправдание. Все още съм във форма и следя диетата си много стриктно. Искам още тази година да бъда избрана в драфта. Ако не стане тази година, знам, че имам потенциала да го направя и през следващата. Все пак би било чудесно да стане още от първия път“, добави българката, която записа със златни букви името си в историята на баскетболния Вашингтон Стейт. Тя е номер 1 по отбелязани точки в историята на клуба - 1969 точки.