Най-добрият ни баскетболист в момента Александър Везенков получи приятна подкрепа при гостуването на Барселона в Истанбул на Анадолу Ефес. Турският тим победи със 72:68 в пореден мач от Евролигата. Българинът получи едва 4 минути от треньора Йоргос Барцокас.

Четирима българи изминаха пътя от Свиленград до Истанбул, за да викат за Везенков и компания. Близнаците Георги и Марин Язанови заедно с още двама приятели подкрепиха българина и съотборниците му от Барселона. За целта братята подготвиха българско знаме, на което изписаха Алекс Везенков. Разпънаха го в зала "Абди Ипекчи Арена". Не за първи път Георги и Марин пътуват до съседна Турция или Гърция, за да подкрепят български спортисти или отбори.

Двамата са изключителни фенове на спорта и особено на баскетбола още от началото на 90-те. С лекота могат да се върнат назад в годините, в които гледат със сателит първенството на Гърция с големите Панайотис Янакис, Фасулас или Никос Галис. Както и това на Турция. Братята са и запалени фенове на ЦСКА, членуват във фенклуб "Червена граница" Свиленград.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ