Българският баскетболист Емил Бинев, ще участва в Мача на звездите за юноши в Европа, който ще се проведе днес в 15:30 часа българско време в зала "Сподек" в Катовице и е организиран от ФИБА Европа. Срещата ще се проведе между четвъртфиналите на първенството на Европа за мъже.

Първоначално организационният комитет на ФИБА Европа, начело със Светислав Пешич избра 24-мата най-добре представили се състезатели от всички отбори, взели участие на Евробаскет за юноши, Дивизия “А” във Франция тази година. По-късно към тях бяха добавени имената на баскетболистите от идеалната петица на Евробаскет, Дивизия “Б”, както и състезателят, обявен за MVP на първенството за юноши в Дивизия “С”.

Така се формира група от 30 души. Впоследствие от нея днес бяха отсяти 6 състезатели и останаха 24-те, които ще вземат участие в Мача на звездите. Сред тях е състезателят на Черноморец Емил Бинев. Той се представи отлично на завършилото в Мец, Франция Европейско първенство по баскетбол за юноши това лято, където под ръководтсвото на Георги Младенов и Петър Клечков зае 10-място в Европа.

Крилото записа 9,5 точки, 3,9 борби и 1,4 асистенции средно в 8 изиграни срещи, и впечатли легендарния треньор Светислав Пешич, който го включи в 24-те състезатели на възрастта му за проявата./БЛИЦ