Баскетболистите на Балкан (Ботевград) записаха прекрасен старт в групите на Купата на ФИБА Европа. Българският шампион спечели с 82:80 срещу гостуващия Енисей (Красноярск). Руският тим е считан за един от основните фаворити в турнира. Баскетболистите на Йовица Арсич показаха характер и в крайна сметка грабнаха ценна победа в Ботевград.

На почивката резултатът бе 47:43, а след това Балкан стигна до най-голямата разлика в своя полза при 54:47, но до края на третия период гостите от Сибир сътвориха пълен обрат – 62:63.

Четвърта част също бе доста оспорвана и в края наказателните удари се оказаха решаващи за победата. Марко Радонич подпечата успеха на тима от Ботевград с два наказателни удара за 82:77. След това гостите вкараха тройка със сирената, оформяйки крайния резултат.

Михайло Секулович бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Дайшон Найт прибави 15 точки, докато Алекс Симеонов и Марко Радонич останаха с по 13 всеки. За Енисей Никола Ребич завърши с 14 токи, а Иля Попов и Гарлон Грийн добавиха по 12.