ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Везенков прие офертата на Сакраменто Кингс и ще стане вторият българин, играл в НБА. Новината съобщи Адриан Войнаровски от ESPN. 

Везенков е казал "да" на Сакраменто Кингс, а офертата е на стойност от близо 20 милиона долара и е за три сезона. Toва означава, че Саша ще получава по малко повече от 6,5 милиона долара на година.

Журналистът Войнаровски има над 6 милиона последователи в "Туитър". Пред него агентите на Везенков са потвърдили новината.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

27-годишният българин направи изключително силен сезон в Олимпиакос, като тази година спечели наградата за Най-полезен играч (MVP) в най-престижния европейски клубен баскетболен турнир за мъже - Eвролигата.

Преди това Везенков спечели приза за Най-добър реализатор в Евролигата и попадна в Идеалния отбор за сезона. Националът бе избран и за Най-полезен състезател за състезателната година и от Асоциацията на играчите в Евролигата (ЕЛПА).

Олимпиакос направи всичко възможно да задържи звездата си, предлагайки му нов договор за четири години и заплата от 2,5 млн. долара на сезон. По всичко обаче изглежда, че Везенков е приел офертата на Сакраменто Кингс, която е била отправена в последните часове, и ще играе в НБА.

Припомняме, че първият българин в Лигата на извънземните беше Георги Глушков, който през 1985 г. премина във Финикс Сънс. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!