Президентът на федерацията ни по баскетбол Михаил Михов заяви, че все още има шанс Тодор Стойков да играе за националния отбор, както и Пини Гершон да продължи да е треньор на тима.

„Като чуете от мен, че Пини и Тошко се отказват, тогава и двете неща са истина. Успехът ни е в това, че бяхме на европейско първенство. Видяха нашия тим, ние видяхме другите отбори. Не можем да отчетем като успех представянето, тъй като особено във втората среща бяхме трагични. Това го показва процентът ни на стрелба тогава. Вчера можехме да спечелим, но нашата сила е стрелбата. От мача вчера съм доволен. За разлика от предишните два дни, имаше отбор, имаше дух. Това е нашият отбор. След като се класирахме от група с Италия и Сърбия, значи сме били готови за това европейско първенство”, каза Михаил Михов.

Българският национален тим се прибра от Полша, а с момчетата се прибра и селекционерът Пини Гершон, който ще потегли към Израел. Нашите останаха на последното 16-о място на турнира в Полша след три загуби от три мача в груповата фаза./БЛИЦ