Шампионът от редовния сезон Бостън Селтикс удвои аванса си във финалния плейоф за титлата в НБА, след като записа домакинска победа над Далас Маверикс със 105:98 във втория мач от серията. Така „келтите“ вече водят с 2:0 срещу тима от Тексас.

Пасив от две загуби в първите две срещи от битката за титлата не дава големи шансове за Маверикс. Според статистиката на НБА в 86,1% от случаите шампион е ставал отборът, спечелил първите два двубоя от финалната серия.

Бостън стигна до успеха, въпреки че вкара само 25% от стрелбите си за три точки. Джру Холидей направи един от най-силните си мачове за сезона и завърши с 26 точки и 11 борби за победата на домакините.

Джейлън Браун наниза 21 точки за Бостън, а Джейсън Тейтъм и Дерик Уайт добавиха по 18. Тейтъм добави и 12 асистенции в актива си.

Лука Дончич завърши с трипъл-дабъл за Далас – 32 точки, 11 борби и 11 асистенции. Усилията му обаче не бяха достатъчни за Маверикс да бъде предотвратена втората загуба във финалната серия. Пи Джей Уошингтън вкара 17 точки за тима от Тексас, а Кайри Ървинг добави 16.

Финалната серия за титлата в НБА се мести в Далас, а третият мач ще се изиграе на 13 юни (четвъртък) от 3:30 часа рано сутринта българско време.