Боят между феновете на ЦСКА и "Левски" из алеите на Борисовата градина е бил предварително организиран, а в него са участвали между 70 и 80 привърженици, разбра БЛИЦ.

Агитката на "червените" била подготвена за атаката на "сините". Феновете най-вероятно се уговорили за меле в интернет форумите.

Вече ви съобщихме, че левскарите са подхванали атаката, мятайки бомбички и бирени бутилки към цесекарите, които пристигнаха на "Армията" за откриването на обновената зала "Румен Пейчев". Феновете на "сините" изобщо не смятали да влизат в съоръжението и да гледат мача между ветераните на баскетболните отбори на двата гранда. Основното им желание било да се сбият с "червените", а в резултат на грозния екшън няколко пострадали са откарани в Пирогов. Един е наръган с нож, друг е с разбита глава.

Репортер на БЛИЦ видя, че феновете на ЦСКА са били заредени с метални тръби, което потвърждава, че боят предварително е бил планиран и те са очаквали атаката на левскарите.

Боят се е състоял между стадион "Българска армия" и Националния "Васил Левски", като традиционният за събота и неделя ски-пазар е пострадал най-сериозно. В гонитбата левскари и цесекари са вземали ски и щеки, които са използвали да атакуват противника, както и да се защитават.
ДРАГОМИР АНТОНОВ/БЛИЦ