Министър-председателят Бойко Борисов представи новия спонсор на баскетболния Черно море – Порт Варна.

“Правителството по всички начини ще подпомага развитието на всички спортове във Варна. Тази година печалбата на варненското пристанище е нараснала с над 70 % и е редно част от тази сума да бъде пренасочена към баскетболен клуб „Черно море”. От една година търся фирма, която да помогне на баскетболния отбор, но така и не намерих. Благодарение на Министерството на транспорта и министър Ивайло Московски за спонсор привлякохме варненското пристанище”, заяви премиерът.

Бойко Борисов подчерта още, че правителството е превело почти 400 000 лева за ново оборудване на варненските лекоатлети.

Легендарния гимнастик Йордан Йовчев, който също присъства на събитието, благодари на премиера от името на спортистите за грижата за българския спорт и за това, че обещанията се изпълняват незабавно. Тази договорка е постигната, когато премиерът Бойко Борисов беше в Лондон и се срещна с българската олимпийска делегация.

Освен премиера Бойко Борисов на събитието присъстваха и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателят на ГЕРБ-Варна Иван Портних, баскетболната легенда Симеон Варчев, народни представители и общински съветници.