ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Везенков от Олимпиакос бе определен за най-полезния играч на сезон 2022/23 в Евролигата на специална церемония в Каунас, където ще се проведе Финалната четворка.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Най-добрият български баскетболист бе изненадан от своето семейство - баща си Сашо, майка си и сестра си.

Той става 16-ият баскетболист в историята, който печели най-значимия индивидуален трофей. Везенков се присъединява към великаните Хуан Карлос Наваро, Димитрис Диамантидис, Василис Спанулис, Серхио Родригес, Нандо де Коло, Серхио Люл, Лука Дончич, Василие Мицич, Никола Миротич и Тео Папалукас. Единствено Везенков и де Коло (през 2016-а) обаче са успявали да достигнат както до MVP наградата, така и до топреализаторския приз в един и същи сезон.

Спортист №1 на България за 2022 година бе категорично най-добрият играч на най-добрия отбор, като до началото на Финалната четворка той постигаше средни показатели от 17.2 точки и 6.8 борби при коефициент на полезно действие от 21.2.

Така националът ни си заслужи още две отличия - за топреализатор на сезона и за член на Идеалната петица в турнира. Статуетката за MVP доказва приказния му сезон с екипа на Олимпиакос, който завърши на първото място в редовния сезон и впоследствие се класира за Финалната четворка за втора поредна година.

Бившият играч на Арис и Барселона бе избиран в рамките на рекордните за сезона пет пъти за играч на кръга, а освен това спечели званието за играч на месеца два пъти - за ноември и за февруари.

Везенков и Олимпиакос излизат в Каунас утре от 18 часа българско време срещу Монако в първия полуфинал. Барса и Реал ще определят другият финалист в среща, започваща в 21 часа.