Бруклин Нетс записа петата си поредна победа в НБА, надигравайки шампионите от Маями Хийт със 104:95 след две продължения и доста нерви.

С огромна заслуга за успеха на "мрежите" бяха Джо Джонсън, който наниза 32 точки, както и Шон Ливингстън, приключил с 19 точки, 11 борби (най-доброто постижение в кариерата му), и пет асистенции, за 51 минути на паркета в "Барклис Сентър". Ливингстън получи шанса да стартира титуляр на мястото на контузения Дерон Уилямс.

Пълният с ветерани тим на Бруклин издържа на невероятното изпитание от две продължения, а Пол Пиърс вкара 23 точки, макар че пропусна да реши мача в редовното време.

Бруклин остава непобеден през 2014 година, и това не успя да промени дори ЛеБрон Джеймс, приключил с 36 точки, седем борби и пет асистенции.

Звездата на Маями напусна за лични нарушения 35 секунди преди края на първото продължение, като това му се случва за първи път в редовния сезон от 2008-а насам.

В този мач Маями и Бруклин станаха част от идеята на НБА, в определени срещи играчите да използват на екипите си своите прякори, вместо истинските си имена. Така ЛеБрон игра с King James на потника си, Рей Алън - с J.Shuttlesworth - по името на своя герой от филма He Got Game, Джейсън Тери с JET, Кевин Гарнет - Big Ticket, и т.н.