БУБА баскетбол (родени 1999 година) се завърна с купата за първо място на международния турнир, организиран в румънската столица Букурещ от местния клуб Дан Дачиан.

Школата на Дан Дачиан е най-добрата сред подрастващите в северната ни съседка и се радва на широка популярност сред феновете на баскетбола в страната. Няколко години подред тимът на Дан Дачиан е неизменен участник на БУБА Къп, а приятелството с българският клуб е причина той да бъде канен на такива турнири в Румъния.

В тазгодишното издание на турнира "Дан Дачиан" участваха общо шест отбора. Те бяха разделени на две групи по три тима, а българският попадна за предварителни срещи с първия състав на Дан Дачиан и Меджик Чемпиънс. БУБА баскетбол постигна две победи в събота, след като надигра първо Меджик Чемпиънс с 84:38, а в последната среща от програмата и първия отбор на Дан Дачиан с 58:46. По този начин момчетата от България се класираха за полуфиналите, които се играха в неделя сутринта.

Българският тим, който е шампион за тази възраст в страната от финалите на последния сезон, проведени в Русе бе безапелационен срещу местния Лагуна и го победи със 70:28. В другия полуфинал играха първия и втория отбор на Дан Дачиан, а победата прилегна на по-големите с 63:49. Така се оформи финалът, в който за втори път в рамките на два дни трябваше да играят съставите на БУБА баскетбол и Дан Дачиан-1, пише bgbasket. След изключителна среща, играна пред пълни трибуни, домакините водеха с 6 точки в последната четвърт, но нашите момчета сътвориха обрат и завоюваха първото място след крайното 62:56.

Виктор Викторов от БУБА баскетбол получи наградата за най-полезен състезател, докато Пламен Василев и Иван Алипиев попаднаха в идеалния отбор на турнира. Освен купа и медали, баскетболистите на БУБА баскетбол получиха награди от организаторите на турнира.