Благодарение на шампиона в НБА с тима на Далас Маверикс Дирк Новицки скочиха предварителните продажби за контролите на германския национален отбор преди Европейското първенство по баскетбол в Литва от 31 август до 18 септември.

“Откакто Дирк Новицки обяви, че ще играе за националния отбор на Европейското първенство, продажбите на билети за мачовете от подготвителния период скочиха значително. Сега продаваме с 2000 билета повече всяка седмица. Това е сензационна цифра”, обяви Маркус Фриц от баскетболната рекламна агенция, която се грижи за пласирането на билети и продажба на спортни артикули на германския национален отбор.

За първи път 33-годишният Новицки ще играе пред феновете на германския баскетбол заедно със своя колега от НБА Крис Кеймън от Лос Анджелис Клипърс на 19 август в Бамберг срещу Белгия. Почти всички 6500 билета за двубоя са вече продадени.

Все още има достатъчно билети за останалите 3 контроли на Германия в Бремен срещу Босна и Херцеговина, както и в Мюнхен и Берлин срещу Китай. “С оглед на бързите продажби обаче и те ще свършат скоро”, добави Фриц.

Единственият мач на Германия без присъствието на двете звезди от НБА е този петък срещу Финландия в Хаген, но всичките 3500 билета за него отдавна са разпродадени. /БЛИЦ