Селекционерът на националния отбор по баскетбол за жени Хосе Мария Бусета ще събере за пръв път женския национален отбор за лагер от 18 до 28 май. За първата си среща с тима той ще повика основно състезателки, които играят в чужбина и не участват във финалните плейофи. Първият турнир за неговите избранички ще бъде в Словакия с участието на домакините и Израел. "Ние трябва да започнем от сега. Нашите противници ще играят през това лято, ние не можем да изоставаме", коментира испанецът. 

Специалистът обяви и списък от 21 състезателки. В този списък не са включени момичетата от националния отбор за жени до 20-годишна възраст, които от 9 до 19 юли ще играят на евро-финалите за тази възраст в Гдиня (Полша).

Програмата за лятото включва още два лагера - през юни/юли и след това - юли-август. Бусета отново обяви, че тези за представителния тим търси мотивирани състезателки, които искат да бъдат част от националния отбор в този нов проект. Той иска да види как те тренират и се състезават и да изгради отборен дух, като целта остава ясна - класиране за Евробаскет 2010.

"Много важно за мен е да изградим заедно хубава атмосфера и отборен дух", каза още гуруто в спортната психология. Треньорът изпрати чрез БФБ персонално писмо до всяка състезателка от разширения състав./БЛИЦ

Списъкът на Хосе Мария Бусета: Екатерина Димитрова, Мария  Цанкова, Евелина Гунева, Гергана Славчева, Таня Чиров, Роксана Йорданова, Жаклин Златанова, Гергана Брънзова, Милена Томова, Димана Георгиева, Веселка Тодорова, Радостина Димитрова, Ивелина Вранчева, Зоя Станоева, Вера Перостийска, Зорница Костова, Анна Римпова, Наталия Топалова - Шопова, Анета Митева, Катя Кордова, Радмила Нешева