Баскетболните ни националки паднаха с 59:60 от Аржентина в първата контрола между двата тима. Въпреки поражението селекционерът ни Хосе Мария Бусета заяви, че е видял напредък в играта на избраничките си.

"Със сигурност видях голям напредък в сравнение с мачовете в Италия миналата седмица. Играхме по-добре - и в защита, и в нападение. Това, което е още по-важно е, че ритъмът на игра бе много по-добър. Аржентина е бърз отбор и е трудно да се играе срещу него, доволен съм", коментира Бусета.

"Относно турнира в Италия - това е реалността. Виждате мачове в българското първенство, които завършват при резултат 90:85. След това виждате финала в Евролигата, който приключва при 67:59. Всеки вижда какво се случва и, че трябва да играем международен баскетбол срещу много силни защити, а ние не сме свикнали на това. Така че трябва да подобрим това. В международния баскетбол се играе много силна защита и ние трябва да играем по такъв начин и много играчи не са свикнали на това, но ще успеят. Мисля, че те полагат много усилия и ще се справят. Разбира се, че съм оптимист. Виждам, че напредваме и ще бъдем готови", каза още Бусета.

Днес от 18:00 часа в Правец е втората контрола на баскетболните ни националки с Аржентина. Третата проверка е утре.