Българският баскетболен национал Чавдар Костов отдаде на пренавиване загубата на "лъвовете" от Украйна с 69:79 на старта на квалификациите за Евробаскет 2017. Това той направи на летище "София" при прибирането на отбора.

"Мисля, че бяхме малко пренавити. Бяхме подготвили доста добре, но просто нещата не се получиха. Бяхме доста нервни в нападение. В защита не успяхме да се справим с двамата високи играчи на Украйна. Когато видях кой американец ще играе за мача, се надявахме да ги бием с бързина и добър процент от тройката, но не стана", коментира той.

"Постепенно намерихме своя ритъм, през втората част намалихме разликата, но направихме отново някои грешки в нападение и защита, и те отново поведоха с над 10 точки. Имаше много емоци по време на мача и се опитваме да се върнем постоянно, но не успяхме", добави националът.

"Гледаме напред и се надявам да покажем своя потенциал. Със сигурност може да изненадаме Украйна в Ботевград, може да изненадаме всички отбори. Сега е време да мислим за мача със Словения и да се подготвим за тях. Очаквам залата да се напълни и да покажем какво можем", каза още Чавдар Костов