Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Кошмарният сезон за Лос Анджелис Лейкърс приключи. От днес играчите могат да се наслаждават на топлото време и плажовете, след като загубиха с 0-4 серията от плейофите на НБА от Сан Антонио Спърс. Снощи “шпорите” записаха успех със 103:82 и продължават в следващия кръг. Това е първо отпадане на толкова ранен етап от елиминациите за “езерняците” от 2007 г. Тогава те приключиха още в първия кръг, но все пак взеха една победа - 1:4 срещу Финикс Сънс.

Лейкърс записа и друг срамен рекорд. Едва за втори път “езерняците” отпадат без да са записали победа в плейофите. През 1967 година те губят с 0-3 серията от Сан Франциско и оттогава досега винаги са се представяли по-добре във финалите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

След много обещания и закани за рекорди преди началото на сезона, привличането на Стив Неш и Дуайт Хауърд, кошмарно начало на сезона, което струва поста на треньора Майк Браун и привличане на Майк Д‘Антъни, куп скандали и контузии на звездите Пау Гасол, Стив Неш, Дуайт Хауърд, Мета Уърлд Пийс и накрая – в разгара на битката за плейофите – и на лидера Коби Браянт, всичко свърши.

Тони Паркър отбеляза 23 точки, Кави Леонард и ДеХуан Блеър добавиха по 13 точки, а Тим Дънкан реализира още 11 за успеха на Сан Антонио. Дуайт Хауърд разочарова напълно за Лейкърс, като завърши със 7 точки, преди да бъде изваден от терена заради второ техническо нарушение в третата част. Пау Гасол вкара 16 точки.

(2) Сан Антонио – (7) ЛА Лейкърс
В серията 4:0
21 април, в Сан Антонио
Сан Антонио Спърс – Лос Анджелис Лейкърс 91:79
24 април, в Сан Антонио
Сан Антонио Спърс – Лос Анджелис Лейкърс 102:92
26 април, в Лос Анджелис
Лос Анджелис Лейкърс – Сан Антонио Спърс 89:120
28 април, в Лос Анджелис
Лос Анджелис Лейкърс – Сан Антонио Спърс 82:103