Финалът на тазгодишното издание на баскетболния турнир "Петър Майсторов" ще е между Черно море и Ямбол. Това стана ясно след като "жълтите" надделяха с 83:78 срещу Спартак (Плевен).

Баскетболистите от Ямбол имаха тотален превес от началото до средата на последната четвърт, когато гостите от Плевен се върнаха в мача и дори им се откри възможност да направят обрат в последните минути. За радост на ентусиазираната ямболска публика това не се получи и те записаха нов успех над силен състав от Националната лига. В неделя Ямбол победи Левски, а снощи надделя и над Спартак (Плевен). Това определено дава надежди за феновете на баскетболната топка в Ямбол, че отборът им ще играе по-сериозна роля, отколкото през последните няколко сезона, информира bulgarianbasket.

Илия Станков и Хрисимир Димитров вкараха по 19 точки, а Роб Престън добави 17 за гостите от Плевен.

За домакините от Ямбол Станислав Говедаров завърши с 13, а Павел Маринов с 11 точки. Над всички във втори пореден мач бе завърналия се в тима Димитър Ангелов, който направи коефициент от 17 пункта - 17 точки, 7 борби и 2 асистенции.

Днес от 16:00 часа Спартак (Плевен) и Левски ще играят в мач за престиж, докато два часа по-късно в големия финал на това предсезонно състезание Ямбол се изправя срещу Черно море. /БЛИЦ