Черно море освободи Любо Минчев от поста старши треньор на тима само две седмици преди началото на плейофите в Националната баскетболна лига. Новият наставник на отбора ще стане ясен в понеделник, а до тогава заниманията ще се водят от Денислав Коцев - треньор в детско-юношеската школа на клуб.

Тимът от Варна загуби последните си няколко двубоя от НБЛ, което вероятно е довело до решението на ръководството, оповестено с кратко съобщение на обновения им клубен сайт.

Въпреки пораженията, ходът на Черно море е доста изненадващ, след като Любо Минчев и момчетата му успяха да стигнат до бронзовите медали в турнира за Купата на България преди два месеца, независимо, че отборът се намира в много тежка финансова криза. А и капитанът Александър Янев напусна в посока Гърция, където заигра в Кавала.

В последните си 10 мача от НБЛ "моряците" записаха 9 загуби и само 1 победа - срещу Черноморец.

Минчев застана начело на Черно море в началото на миналия сезон, когато тимът започна да развива младите баскетболисти от школата си. Специалистът постигна голям напредък с тях, но след тежката серия дойде моментът да се разделят. Минчев е национален треньор на младежкия отбор на България, а миналата година изведе юношеските ни национали до титла в дивизия "Б". На клубно ниво той е водил още "Левски" и Лукой Академик.