Носителят на Купата на България и бронзов медалист в Националната Баскетболна Лига Черно море Порт Варна остава без треньор. Ръководството на клуба няма да разчита повече на наставника Драган Баич.

“Вече няма да водя Черно море. Благодаря на всички играчи за съвместната работа, както и на феновете във Варна. Не мога да пропусна и президента Данаил Папазов и г-н Симеон Варчев. За мен това бяха страхотни пет месеца. Клубът не може да си позволи да плаща на чуждестранен треньор и се надявам хората да разберат това. Получил съм всичките си заплати досега и между нас всичко е изчистено. В Черно море се работи много професионално. Надявам се да се върна в отбора някой ден”, обясни пред Bball.bg Драган Баич.

Босненският специалист пое варненци в началото на настоящата година, като ги изведе до купата на страната и до третото място в първенството при мъжете през 2014/2015.

Ръководството на варненския клуб най-вероятно ще търси български треньор. За момента единствено се знае, че сръбският център Милян Пупович ще остане в морската ни столица и догодина.

Припомняме, че наскоро Черно море подписа нов договор за спонсорство с пристанище Варна в размер на 500 000 лв. за следващия сезон.