ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Черно море Тича победи ЦСКА с 91:84 в мач от 16-ти кръг на Sesame Национална баскетболна лига и прекъсна серията от 7 поредни победи на "червените".

В първите пет минути от срещата двата състава се гониха в резултата, като не се прояви лидер в срещата. Къртис Джоунс, Венелин Христов и Тач Ънру обаче се намесиха и изведоха тима си със 7 точки преднина. Прекъсването, взето от Росен Барчовски, не помогна на "червените", а Марин Маринов направи разликата двуцифрена за първи път в мача след сполучливи тройка и кош - 26:14. В края на частта Георги Боянов отбеляза кош със сирената, за да върне разликата 10 точки.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Във втората част разликата скочи над 20 точки в полза на Черно море – 50:26. Домакините оставиха противника си четири минути без отбелязан кош. До края на първото полувреме баскетболистите на Росен Барчовски успяха да се отчетата с още 11 точки, но домакините запазиха преднината си - 56:37.

След подновяването ЦСКА влезе в игра с бърза тройка на Венцислав Петков и кош на Александър Радукич, което накара наставникът на домакините да вземе прекъсване още в първите две минути от частта. Серията на "червените" продължи и до 12:2, като разликата падна само до 9 точки. В края на третата четвърт домакините успяха отново да излязат напред с по-голямата разлика с помощта на Тач Ънру и Къртис Джоунс - 78:61.

ЦСКА започна заключителния период с нова серия от 10:2, която му позволи да се доближи до противника на 9 точки. Домакините обаче се съвзеха с помощта на Ейврил Уба и върнаха преднината си при 88:71 след още две успешни стрелби на Мартин Коцев и Тач Ънру. Последва нова серия за "червените" от 6:0. Георги Боянов напомни за себе си в нападение с 5 точки подред, която скъси изоставането на гостите до 6 при оставащи 1:54 минути до края на мача. Баскетболистите на Росен Барчовски се опитваха да се доближат до противника, но в оставащото време единствено Георги Боянов се отчете с 2 точки.

24 точки за Черно море Тича отбеляза Къртис Джоунс, който добави 7 борби. За ЦСКА най-добър лбе Брандън Янг с 19 точки и 8 асистенции.

Черно море Тича се изкачва до 7-а позиция с баланс 7-9, ЦСКА пък е с актив 12-4, като остава на второ място във временното класиране.