Баскетболният Черно море също запазва треньора си за следващия сезон. По-рано през деня стана ясно, че и Балкан вече си осигури услугите на Небойша Видич за още два сезона. Във Варна последваха Ботевград и ще разчитат на Дарин Великов. Той наистина преобрази „моряците” за месец и ги изведе до четвъртото място в НБЛ.

"С Дарин Великов вчера си стиснахме ръцете. Всички неща, като параметри с него, са договорени. Целта в началото на сезона бе влизане в четворката. Тя бе постигната и благодарение на новия подход на Дарин Великов", каза президентът на клуба Павлин Николов, цитиран от БТА.

"Догодина при всички положения ще имаме по-мотивиран състав", сподели още шефът на варненския клуб. Селекцията за новия сезон в Черно море ще се прави тепърва. Тя ще бъде ориентирана основно към състезатели, които са рожби на клуба.

По отношение чужденците в отбора, Павлин Николов заяви, че през изминалия шампионат са били трима, но за следващия е решил да не са повече от двама поне до първия полусезон.

"Ядрото на отбора ще бъде запазено. Това е преценка на треньора, а тя съвпада с моето мнение, както и с това на Борис Стоянов и Стефан Павлов", каза още Павлин Николов.