Новакът Черноморец поднесе изненадата на 14 кръг от НБЛ като победи Балкан в Ботевград със 109:106 след продължение. Решителна тройка на топреализатора на "акулите" Мартин Дурчев в последните секунди изведе състава на Дечо Коешинов до първи успех при гостуванията през този сезон. Една минута преди края на мача, резултатът бе равен - 90:90. В оставащите 30 секунди и двата отбора опитаха да отбележат, но не сполучиха и победителят трябваше да се определи след изиграване на продължения. 

През добавеното време и двата отбора дадоха всичко от себе си, за да измъкнат победата. Домакините успяха да поведат с 4 точки, но преднината им бързо беше стопена, след като Мартин Дурчев изпълни точно два наказателни удара - 106:106. Десет секунди преди сирената, Йордан Бозов стреля неточно, Пламен Алексиев овладя борбата и подаде на Мартин Дурчев, който хладнокръвно вкара от зоната за три точки и осигури победата за гостите.

Най-резултатен за бургазлии беше Мартин Дурчев с 29 точки, а Брус Браун завърши с дабъл-дабъл - 23 точки и 10 борби.

За Балкан много силен мач направиха Йордан Бозов и Атанас Радев, които отбелязаха съответно по 40 и 31 точки, но и това не спаси домакините от загубата./БЛИЦ