Черноморец постигна едва втора победа от началото на шампионата в НБЛ, след като надделя над гостуващия Балкан (Ботевград) със 73:70. С основен принос за победата на домакините е центърът Брус Браун, който започна много силно срещата отбелязвайки 10 точки в първата четвърт и завършвайки общо с 23 и 10 борби, а 14 добави Атанас Пенев.

Илко Нанев бе водещата фигура в състава на гостите от Балкан в отсъствието на лидера Йордан Бозов. Нанев записа 22 точки, а 14 и девет борби добави Любомир Лилов.

Ботевградчани водеха с 45:35 на полувремето, но така и не успяха да запазят преднината си в останалите две части. Домакините взеха третата част с 14:8 и по този начин намалиха преднината на Балкан до четири точки (49:53).

Добрата игра на бургазлии продължи и в последната част. Девет секунди преди края резултатът достигна до 73:70 в полза на бургазлии след 24:17 в последната част, което донесе първа победа на домакините след пет поредни загуби.

Ямбол се справи като домакин с Рилски спортист, печелейки с 91:86. Това бе трета победа на домакините и 4-а за Рилецо след старта на новия шампионат.

Най-резултатен за победителите беше Димитър Ангелов с 25 точки, Левен Белберов добави 20, а Стоян Петков завърши с "дабъл-дабъл" от 17 точки и 10 борби.

Александър Груев направи поредния си силен мач за Рилецо с 27 точки, Симеон Найденов добави 16, а Богдан Боев завърши с 12./БЛИЦ