Черноморец (Бургас) записа втора победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като надви Спартак (Плевен) със 79:68 в интересен мач от 10-ия кръг. Това бе седмо поредно поражение за гостите, които се смъкнаха до последното място във временното класиране.

Мачът започна равностойно, като двата тима си разменяха водачеството с по една две този разлика. В самият край на тази част домакините дръпнаха с 4 точки при 20-16. През втората четвърт В началото на следващия период бургазлии успяха да се откъснат още малко напред и поддържаха аванс от 8-9 точки, като на почивката той стана дори 11 за 35-24.

След почивката Черноморец се откъсна на цели 17 точки, допусна отпускане и разликата бе скъсена до 11 пункта. Постепенно гостите изравниха при 59:59. Последваха обаче две тройки на Константин Коев, които дадоха аванс на Черноморец и той се запази до самия край на мача. Така тимът от Бургас се отлепи от последното място и вече е седми, докато Спартак се смъкна на последната осма позиция.