Джордан Тъкър отбеляза пет тройки и 41 точки, а Черноморец се изкачи на второ място в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) след категорична победа със 104:94 (26:17, 25:21, 29:33, 24:23) срещу Левски в мач от 27-ия кръг от редовния сезон.

Изключителен куриоз на мач от родния елит СНИМКИ

Двубоят започна с фалстарт, след като покривът в зала "Триадица" прокапа в самото начало. Играта обаче бе подновена бързо и Черноморец поведе за първи път с тройка на Тъкър за 7:4.

Въпреки че допуснаха изравняване за 10:10, бургазлиите повече не отстъпиха в резултата до края на мача. Те затвориха първата част с поредни кошове и пет точки на Брайс Нзе, който с тройката си четири секунди преди края даде преднина на гостите при 26:17.

Черноморец натрупа още четири точки преднина във втората четвъртина за сбор от 13 на полувремето. Левски пък успя да съкрати само три точки от пасива си до края и носителите на Купата на България отстъпиха на собствен терен с 94:104.

След поражението Левски е седми в класирането с 36 точки и една по-малко от Берое. Черноморец пък е втори с шест точки зад лидера Рилски спортист и равенство с третия Балкан.

Тъкър финишира двубоя в София с изключителна успеваемост в стрелбата. Той бе точен в 57% от опитите от игра и убийствените 62% от тройката при 5/8 точни изстрели. Симеон Лепичев добави 22 точки и шест борби, колкото записа и Тъкър.

За Левски най-резултатни с по 18 точки бяха Алан Арнет и Златин Георгиев.