Прийст Лодърдейл се завръща в България. Американският гигант, заради когото хората пълнеха залите преди години, отново ще играе в родното първенство. Бившият център на Лукойл Академик, който има български паспорт, подписа договор с бургаския Черноморец и ще защитава екипа на "акулите" през новия сезон.

222-сантиметровият баскетболист се очаква да пристигне в София утре в 14 часа. Пи Ел ще кацне на Терминал 2 на аерогара "София".

Лодърдейл пристигна в България през 2002 година, когато подписа договор с Лукойл Академик. С неговото идване започна и доминацията на тима в страната, който вече е шампион 8 поредни години. Пи Ел беше неудържим в подкошието и още през първата му година "студентите" спечели освен титлата и Купата на България, и титлата в Южната Конференция ни ФИБА Европа. След това Лукойл Академик бе елиминиран на 1/4-финалите на турнира ФИБА Европа от гръцкия Арис.

След това Пи Ел изкара още един пълен сезон в тима, а през 2004-а дори взе и български паспорт. Малко след това обаче той си тръгна от отбора и не се върна повече. В следващите години Лодърдейл игра в няколко арабски държави и Китай, където също демонстрира класата си. Той завърши миналия сезон в иранския Духок, с който игра в Азиатския клубен шампионат и записа средно по 15.8 точки и 9.0 борби. /БЛИЦ