Победната серия на шампиона Маями Хийт приключи тази нощ в Чикаго. "Горещите" загубиха от "биковете" с 97:101, а повече от 23 хиляди души в "Юнайтед Сентър" станаха свидетели на триумфа на местните любимци. Хийт остава на второ място в историята на Лигата за най-дълга победна серия, след като изиграха 27 поредни мача, без да запишат поражение. На първа позиция в класацията са 33-те поредни победи на Лос Анджелис Лейкърс през сезон 1971/1972. Маями не успя да подобри клубния рекорд за победи като гост. Преди двубоя в Чикаго – Хийт, имаха 13 поредни успеха далеч от дома, а най-доброто им постижение е 14.

Луол Денг бе най-добрият играч на Чикаго, завършвайки с 28 точки, 7 борби и 5 асистенции. Карлос Буузър добави 21 точки и овладя 17 отскочили топки, а Джими Бътлър реализира 17 точки.

ЛеБрон Джеймс наниза 32 точки за Хийт, а след края на мача си изпусна нервите, заявявайки, че съдиите допускат прекалено груба игра срещу него. Крис Бош се отчете с 21 точки, а Дуейн Уейд остана с 18. "Голямото трио" реализира 71 от общо 97 точки за гостите и бяха единствените трима баскетболисти на Ерик Сполстра, вкарали повече от 10 точки.

Маями има 56 победи и 15 загуби, докато Чикаго е с 39 победи и 31 поражения. "Биковете" играха без Джоаким Ноа и Марко Белинели, както и Дерик Роуз, за когото не е ясно дали ще се завърне в игра този сезон./БЛИЦ