Ръководството на Черно море взе решение да отложи чистката в клуба за след турнира за Купата на България по баскетбол. Варненци са домакини на надпреварата, която бе изтеглена с още един ден и ще се проведе от 27 февруари до 1 март.
 
Заместник-председателят на клуба Симеон Варчев призна пред “Тема Спорт”, че в момента ситуацията е замразена и бъдещето на отбора зависи единствено от представянето след две седмици.
 
“Проведохме разговори с играчите. Всеки един от тях знае за какво ще играе в предстоящия турнир. Това, което показваме в последния месец, е пълно безобразие. Разочаровани сме както от нашите баскетболисти, така и от чужденците. Те са тук, защото трябва да вдигнат класата, а в последно време не показват нищо подобно. Каквото ще правим обаче, ще го правим след турнира за купата. Надявам се, че на турнира те най-накрая ще разкрият потенциала си. Ако не, ще има глоби, освобождаване и всичко останало”, сподели Варчев.
 
“Моряците” ще могат да вземат глътка въздух преди турнира с домакинството на младежките национали, което бе изтеглено от събота за петък.