Един от най-добрите български баскетболисти и изключителен лидер Иван Лилов се впусна в ново предизвикателство. Гардът на италианския Киети предизвика трима свои приятели да участват в кауза. Не веднъж Лилов е демонстрирал различно мислене и поведение в съблекалнята на отборите, в които е бил. Преди да замине за Италия той бе душата и сърцето на Балкан (Ботевград) и заедно с Павел Маринов създадоха неповторим колектив. Лилов предизвика Александър Везенков, Филип Виденов и Римантас Каукенас.

Ето за какво става въпрос:

Идва краят на сезона, с което и времето за равносметки. Аз изпълних целта си, а именно да извървя крачка напред в развитието и кариерата си. Иска ми се обаче още малко да надградя и затова си поставям нова цел: да завърша на първо място по процент от стрелба от тройката в редовния сезон на лигата. За справка: в момента съм трети с 42%, а водачът е с 44%.

Ако не постигна целта си, ще даря определена сума пари за благотворителност.

Да направят същото придизвиквам трима от безспорно най-добрите баскетболисти в Европа, които са мои добри приятели и примери за подръжание, а именно:

1. Александър Везенков (Барселона)

2. Римантас Каукенас (Реджо Емилия)

3. Филип Виденов (Лукойл Академик)

Ако постигна целта си, ще даря 10% от тази сума + по още 10% до достигане на 100% за всеки, който ме последва.

Всичко, което трябва да направите, приятели, е:

1. Да си поставите цел

2. Да определите каузата и сумата, която ще дарите

3. Да номинирате три благородни личности, които да ни последват

4. Да изпълните схемата на даряване

5. Да ме отбележите в посветената на предизвикателството публикация, за да генерирате своите 10% от моето дарение.

Със сигурност всеки от нас има какво още да желае от себе си и какво по-хубаво от това, да се мотивираме с благотворителна кауза? С мен ли сте, Филип, Римантас и Александър?

Ако не завърша като водач в класацията по процент на стрелба от тройката, след последния ни мач от редовния сезон, който е на 23 април, ще даря 1000 лева на Мариета Петкова от Велико Търново, която се бори с рака от доста време! Стискам палци за бързото й оздравяване!